Foto: Urban City / B.P.

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih 10 dana.

Sutra širom Srbije oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na visokim planinama biće i pahulja. Na severu i zapadu biće svežije, u ostalim predelima ostaje relativno toplo, ali i vetrovito. Jutarnja temperatura od 5 do 10, najviša dnevna od 10 na severu do 20 stepeni na jugoistoku.

U Požarevcu svežije, povremeno s kišom i pljuskovima. Najviša temperatura oko 14 stepeni.

VREME NAREDNIH DANA

SUBOTA – Umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, na visokim planinama sa snegom. Na severu i zapadu zemlje biće svežije uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, dok će se u ostalim predelima zadržati relativno toplo, ali vetrovito vreme, uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će uveče biti u slabljenju i skretanju na zapadni. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 10 na severu do 20 stepeni na jugoistoku.

NEDELJA – Umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 5 do 10 stepeni.

PONEDELJAK – Ujutru slab prizemni mraz, a ponegde u severnim i centralnim predelima i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana umereno oblačno sa sunčanim periodima, na jugu i jugoistoku zemlje ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Vetar slab do umeren južni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 9 do 13 stepeni.

KOMENTARIŠI