Pobeda vodi u Rusiju – ali bi i remi odradio dobar deo...

Pobeda vodi u Rusiju – ali bi i remi odradio dobar deo posla

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Dablinu protiv Republike Irske igra najvažniju utakmicu u poslednjih sedam godina jer bi u slučaju pobede praktično obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Srbija na velikom takmičenju nije učestvovala još od 2010. godine i prvenstva sveta u Južnoj Africi, posle toga su se ređali veliki neuspesi, sve do dolaska Slavoljuba Muslina i ovog kvalifikacionog ciklusa u kojem su veći deo proveli na vrhu grupe.

Tri kola pre kraja „orlovi“ imaju dva boda više baš od Iraca i u direktom sudaru bi trijumfom jednom nogom zakoračili ka Rusiji, iako bi i remi odradio dobar deo posla.

Upravo su duel u Dablinu najiskusniji srpski fudbaleri Branislav Ivanović i Nemanja Matić okarakterisali kao najvažniji u istoriji reprezentacije Srbije zbog važnosti i svega što bi mogao da donese.

„Pred nama je možda i najvažnija utakmica u istoriji reprezentacije. Mala smo zemlja kojoj fudbal mnogo znači, prvi smo i hoćemo tu da ostanemo. Svi sanjamo nastup na Svestkom prvenstvu“, naveo je vezista Mančester Junajteda.

Selektor Slavoljub Muslin veruje u pozitivan rezultat sa Ostrva.

„Nalazimo se u dobrom momentu, poslednja utakmica protiv Moldavije je pokazala da smo u formi. Znamo da će biti vrlo teško jer su Irci su pred moranjem i pred poslednjom šansom, dok mi možemo da rešimo plasman u Rusiju. Ne kažem da remi ne bi bio dobar, iako idemo na pobedu“, rekao je Muslin.

Utakmica između Republike Irske i Srbije igra se večeras od 20.45 na stadionu Aviva.

KOMENTARIŠI