Humanitarna akcija “Magični doručak”,  koja ima za cilj da prikupi hranu za 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji, počela je danas i trajaće do 16. marta, a organizatori su Kredi agrokol banka (Crédit Agricole) Srbija, Metro keš end keri (Cash & Carry) Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane.

Tokom trajanja akcije kupci će u objektima tog trgovinskog lanca u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Požarevcu i na Paliću, moći da kupovinom posebno formiranih paketa Vile Dobrile, po ceni od 290 dinara, obezbede namirnice za decu u školama, koje će raspodeliti Banka Hrane ravnomerno, prema broju đaka.

Početak akcije danas je obeležen simboličnim takmičenjem u pripremi obroka  –  Magičnog doručka, koji su pripremali predstavnici Kredi agrikol banke, Metroa keš end keri, Grada Beograda i medija.

Dodeljene su i nagrade za najmagičniji, najkreativniji,  najukusniji i najzdraviji obrok.

U sklopu današnje manifestacije, tim kuvara je pripremao obroke za 100 učenika škole Dušan Dugalić.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović pozvao je sve koji mogu pomognu da se uključe u ovu akciju.

Naveo je da Grad Beograd i država obezbeđuju dva obroka za decu za smetanjama u razvoju, ali da to nije dovoljno i da su zato važne ovakve inicijative.

“U Beogradu ima 16 škola i ta dva obroka su izuzetno važna. Ali to nije dovoljno i zato smo ovde da im obezbedimo međuobrok, odnosno užinu”, rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora Kredi agrikol banke Karlos de Kordu izjavio je da je za tu banku veoma važno da budu deo ove inicijative i dodao da prave ovakve akcije širom sveta.

“Nastavićemo da podižemo svest o tom problemu”, rekao je on i dodao da je ovo deseta akcija, a da je do sada prikupljeno preko 60 tona hrane.

Viši rukovodilac prodaje Metro keš end keri Biljana Đilas rekla je jao važno biti deo ovakve akcije jer je to prilika  da se skrene pažnja na one kojima je pomoć potrebna.

KOMENTARIŠI