Počela kampanja “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”, predstavljene lepote istočne Srbije

Počela kampanja “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”, predstavljene lepote istočne Srbije

Lepote istočne Srbije, od Kladova do Srebrnog jezera, prve su u nizu koje je Turistička organizacija Srbije (TOS) u okviru kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju” predstavila javnosti kao moguću destinaciju za odmor u zemlji ovog leta.

Krstarenje Dunavom, obilazak Trajanove table, vožnja džipovima kroz Nacionalni park “Đerdap” do vidikovca Ploče odakle se pruža pogled na, kako meštani kažu, “najlepši deo Dunava”, nedavno rekonstruisana Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava, Lepenski vir, ali i mnoga nacionalna jela – samo su deo ponude ovog kraja.
Ministar turizma Rasim Ljajić je kazao da kampanja domaćeg turizma nije slučajno počela baš iz istočne Srbije, jer je to možda, kaže, najlepši deo zemlje, ali u turističkom smislu i najmanje iskorišćen.
Ovo je destinacija koja ima najveći potencijal za razvoj, mnogi naši građani, više od 90 odsto njih ne zna kakva je ovo lepota i jedinstvo prirodnih atrakcija i kulturno-istorijskog nasleđa“, rekao je Ljajić.
Dodao je da su lepota Dunava i najveći nacionalni park u zemlji “Đerdap”, veći nego Fruška gora, Kopaonik i Tara zajedno, dovoljan poziv, pre svega, domaćim turistima da ovaj kraj posete.
Siguran sam da veliki broj stranih turista bolje poznaje ovu turističku destinaciju nego naši građani i prilika jeste sada da upoznaju i donje Podunavlje i sve ove opštine koje čine jedinstvenu turističku atrakciju“, istako je ministar.
Naveo je da su to opštine Veliko Gradište, Golubac, Kladovo, Majdanpek i Negotin.
Kaže da je taj kraj jedan od prioritetnih u zemlji i zato će se se, ističe, više investirati i ulagati u njega.
Direktorka TOS-a Marija Labović kaže da je počela kampanja namenjena domaćim turistima kojom se pozivaju svi građani da ove godine odmor provedu u Srbiji.
Srbija je pravi izbor za ovu godinu ne samo zbog epidemiološke situacije, već zato što zaista ima dobar sadržaj i kvalitetne turističke proizvode u kojima će naši građani da uživaju“, kaže Labovićeva.
Najavljuje da će TOS u okviru kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju” u naredna dva meseca kontinuirano predstavljati različite destinacije u Srbiji kako bi pokazao građanima što više mesta.

KOMENTARIŠI