Foto: B.P. // arhiva

Tokom 2018. godine Grad Požarevac izdvojio 142 miliona dinara za obnovu osnovnih sredstava JKP “Komunalne službe Požarevac”. U decembru 2018. godine predstavljen je novi vozni park ovog komunalnog preduzeća – novi smećari, cisterne, čistilice (za lišće i sneg).

Kante za podelu u reciklažnom centru, Foto: B.P.

Grad Požarevac nastavio je sa ulaganjem na ekološkom planu. Počela je podela 11.000 kanti za korisnike JKP “Komunalne službe Požarevac”, a grad je za ove namene izdvojio 26 miliona dinara. Kante su proizvedene tehnologijom brizganja polietilena visoke gustine (HDPE) u skladu sa evropskim standardom EN 840.

Foto: B.P.

Ovom prilikom je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao da će kante olakšati i posao radnicima komunalnog preduzeća, jer su istih dimenzija i neće se koristiti više razna alternativna rešenja, ali i da će Požarevac biti uređeniji.

Izjave za medije u reciklažnom centru, Foto: B.P.

Gradonačelnik je podsetio da se će se uskoro graditi reciklažni centar, transfer stanica, ali i da će tokom ove godine biti zaključen ugovor sa Lapovom o odlaganju smeća na regionalnu deponiju.

Slobodan Jović, dorektor JKP “Komunalne službe Požarevac” rekao je da je 2018. godina za ovo preduzeće bila jako uspešna i da do sada 142 miliona dinara ovo komunalno preduzeće nikada ranije dobilo. Kante će po Jovićevim rečima prvo dobiti mesne zajednice Bulevar, Braća Vujović i Ćeba.

Vlasnici porodičnih kuća u Požarevcu kante preuzimaju lično sa važećom ličnom kartom i uz potpis, a prema rasporedu koji je odredilo komunalno preduzeće.

Jović je ovom prilikom najavio da je Grad Požarevac izdvojio još 31 milion dinara za kupovinu osnovnih sredstava, od kojih će biti nabavljen električni smećar, velika cisterna i usisivači.

1 KOMENTAR

  1. Delujem sam, bez političke pozadine. Zelim da pokazem na kradje u javnim preduzećima. Broj 1.Jkp Vik Požarevac Predsednici sindikata Jugoslav Čarapić i Boban Stepić koriste novac sindikata za sopstvene potrebe,otvaranje lokala brze hrane po gradu i igranje igara na sreću po kladionicama, uz to sebi pisu i naplacuju prekovremene sate i koriste bahato sluzbena kola, a gorivo plaća gradjanstvo i radnici Vodovoda i kanalizacije. Jadna Srbijo.

KOMENTARIŠI