Počelo elektronsko zakazivanje termina za upis đaka prvaka

Počelo elektronsko zakazivanje termina za upis đaka prvaka

OŠ "KRALJ ALEKSANDAR I", FOTO: URBAN CITY / B.P.

Putem portala e-Uprava počelo je elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje dece u prvi razred osnovne škole kojoj teritorijalno pripadaju.

Važna informacija za roditelje i druge zakonske zastupnike je da, ukoliko se zakaže termin za testiranje direktno u osnovnoj školi, svakako ne treba da donose papirna dokumenta u školu.

Prilikom odlaska u školu nije potrebno da se nosi nijedan papirni dokument, sve se pribavlja službenim elektronskim putem od izvoda iz matične knjige rođenih, potvrde o obavljenom obaveznom pripremnom predškolskom programu, lekarsko uverenje. Izuzetak je samo kada su roditelji obavili lekarski pregled u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, i tu potvrdu je neophodno dostaviti u papirnoj formi.

Testiranje će biti obavljeno od 1. aprila do 31. maja, a već sada se zakazuju termini. U skladu sa Zakonom o osnovama sistemu obrazovanja i vaspitanja dete može biti upisano u prvi razred osnovne škole do 31. avgusta.

Nepunih 80 posto populacije dece je elektronskim putem iskazalo interesovanje putem portala eUprava i za njih pribavljeni dokumenti elektronskim putem. Prošle godine je uslugu eZakazivanja termina za upis u osnovnu školu koristilo oko 35.800 roditelja i ovlašćenih lica.

Roditelji ako ne zakažu termin putem portala eUprava, već direktno u školama, svakako nisu u obavezi da donose papirna dokumenta u školu.

POVEZANE VESTI:

Rejonizacija osnovnih škola u Požarevcu, pogledajte mapu sa svim ulicama

KOMENTARIŠI