Počinje elektronsko zakazivanje pregleda u požarevačkoj bolnici

Počinje elektronsko zakazivanje pregleda u požarevačkoj bolnici

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Poboljšanje epidemiološke situacije, kako se navodi u saopštenju OB Požarevac, omogućuje postepenu normalizaciju rada van kovid sistema.

Od 1. jula počinje da funkcioniše IZIS – informacioni sistem za zakazivanje pregleda, kada ćemo moći da redovno zakazujemo termine za preglede kod svih lekara specijalista, potvrdio je dr Danko Nikolić.

Šta je IZIS?

Integrisani zdravstveni informacioni sistem Republike Srbije predstavlja centralni elektronski sistem, u kome se čuvaju i obrađuju svi medicinski i zdravstveni podaci pacijenata, podaci zdravstvenih radnika i saradnika, podaci zdravstvenih ustanova, zdravstvene intervencije i usluge izvršene u zdravstvenim ustanovama, podaci elektronskih uputa i elektronskih recepata, podaci o zakazivanju za specijalističke preglede, dijagnostičke procedure i hirurške intervencije.

Integrisani zdravstveni informacioni sistem obezbeđuje jedinstvo podataka u zdravstvu i jedinstvenu informaciono-komunikacijsku infrastrukturu za upravljanje zbirkama podataka i prenos podataka.

Omogućava se lakše i bolje planiranje u oblasti zdravstvene zaštite i stvaranja boljih zdravstvenih politika uvođenjem integrisanog zdravstvenog informacionog sistema. Primenom sistema se povećava kvalitet usluga pacijentima, povećava se transparentnost informacija, povećava se blagovremeno izveštavanje pacijenata i šire javnosti, obezbeđuje transparentan i objektivan stav prema pacijentima i poboljšava pristup zdravstvenim ustanovama, smanjenjem vremena čekanja na tretman.

Preko IZIS-a se omogućava unos, prikupljanje, skladištenje i razmena podataka vezanih za zdravstveni sistem u Republici Srbiji. Sistem omogućuje lak i efikasan unos i ažuriranje podataka kroz jednostavan i intuitivan korisnički interfejs. Podaci se čuvaju i održavaju u centralnoj bazi podataka. Sistem je integrisan sa postojećim sistemima, koji se koriste u Ministarstvu zdravlja ili u zdravstvenim ustanovama u državnoj svojini.

Integrisani zdravstveni informacioni sistem Republike Srbije obezbeđuje dostup zdravstvenih podataka svim učesnicima u zdravstvenom sistemu u skladu sa njihovim pravima, ulogama i odgovornostima.

Više o načinu zakazivanja pronađite OVDE.

KOMENTARIŠI