Počinje izgradnja novog kružnog toka u Požarevcu od ponedeljka 6. maja

Počinje izgradnja novog kružnog toka u Požarevcu od ponedeljka 6. maja

Foto: Urban City

Grad Požarevac je u februaru 2019. godine raspisao javnu nabavku za radove na ojačavanju kolovozne konstrukcije i izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Moše Pijade i Jovana Šerbanovića u Požarevcu.

Urban City je o izgradnji ovog kružnog toka pisao još 30. oktobra 2016. godine.

Na ovoj raskrsnici će u potpunosti biti uklonjen semafor, a biće postavljena i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Vrednost ove investicije je 40 miliona dinara.

Ovaj deo grada neće biti kompletno zatvoren po rečima Mitra karadžića, Gradskog menadžera, već će se radovi odvijati u 4 faze. U prve tri faze saobraćaj će se odvijati izmenjeno, dok će u četvrtoj fazi saobraćaj biti kompletno zatvoren na dva dana i to u subotu i nedelju.

MITAR KARADŽIĆ, Foto: Urban City

Prva faza počinje u ponedeljak, 6. maja i trebalo bi da traje do 10. juna. U prvoj fazi ulica Moše Pijade će biti kompletno otvorena za saobraćaj, jedino će ulica Jovana Šerbanovića biti “slepa” prema ulici Moše Pijade (od OŠ Dositej Obradović do Prekršajnog suda).

Parking kod Centra za kulturu će normalno funkcionisati. Spomenik Petru Dobrnjcu neće biti izmešten, a trotoar će biti kompletno rekonstruisan.

Završetak svih radova se očekuje do kraja jula 2019. godine, a izvođač radova je PZP Požarevac sa podizvođačima.

KOMENTARIŠI