Počinje kontrola protoka toplovodnog sistema u Petki

Počinje kontrola protoka toplovodnog sistema u Petki

Foto: Pixabay // ilustracija

Na teritoriji sela Petke, početkom godine izvršeno je merenje protoka na toplifikacionoj mreži odnosno merenje hidrauličkog sistema daljinskog grejanja.

Cilj sprovođenja ovakve vrste provere toplovoda jeste obezbeđivanje ravnomernog dotoka tople vode za grejanje do svih korisnika, odnosno meštana Petke. Tokom decembra meseca biće ponovljeno merenje hidrauličkog sistema daljinskog grejanja uz potrebne korekcije protoka, kako bi do svakog korisnika stigao ravnomeran dotok tople vode.

Gradska opština Kostolac za ovu investiciju izdvojila je budžetska sredstva u iznosu od 324.000,00 dinara, a izvršilac je Instalacija inženjering d.o.o. iz Beograda.

Prema rečima prvog čoveka kostolačke opštine, Serdža Krstanoskog, ravnomeran dotok tople vode do svakog korisnika priključenog na toplovodnu mrežu u naselju Petka je od izuzetnog značaja, sa stanovišta optimizacije u cilju efikasnog i kvalitetnog korišćenja toplotne energije, kako bi svi korisnici toplovoda u grejnoj sezoni imali kvalitetno grejanje. Predsednik Krstanoski, takođe je istakao da će do kraja tekuće godine biti izvršena provera pozicija ostavljenih nakon balansiranja prošle godine od strane akreditovane laboratorije, provera funkcije ventila, kao i promena položaja u odgovarajući, u slučaju više temperature na nekoj ostavljenoj poziciji.

KOMENTARIŠI