Počinje obnova železničke stanice u Požarevcu sagrađene pre 113 godina

Počinje obnova železničke stanice u Požarevcu sagrađene pre 113 godina

Foto: Urban City // B.P.

U toku su pripreme za početak radovi na obnovi želetzničke stanice u Požarevcu, kao i operativnog centra, što je na našem portalu nekoliko puta i najavljivano tokom prošle godine.

Prošle nedelje postavljene su skele, a narednih dana se očekuje početak radova.

U planu je zamena krova, sanacija fasade, zamena stolarije i bravarije, sređivanje elektroinstalacija, sanacija i izgradnja mokrih čvorova,..

U Požarevcu će u rekonstrukciju stanične zgrade biti uloženo 18,3 miliona dinara, kao i iznos od 6,9 miliona dinara za zgradu Operativnog centra u Požarevcu, ukupno će biti uloženo 25,2 miliona dinara.

Radovi bi trebalo da budu završeni tokom aprila ove godine.

Foto: B.P.

Železnička stanica u Požarevcu sagrađena je 1910. godine i sastoji se iz sedam koloseka. Zgrada koja je tada sagrađena bila je potpuno identična kako i sada izgleda, osim sprata koji je naknadno sagrađen.

„Infrastruktura železnice Srbije” je 2018. godine rekonstruisala pruge Požarevac–Majdanpek duge devedeset kilometara. Pruga je time osposobljena za brzinu od 80 kilometara na sat u putničkom, odnosno 60 kilometara na sat u teretnom železničkom saobraćaju, kao i za osovinsko opterećenje od 22 i po tona po osovini.

KOMENTARIŠI