Počinje Sajam automobila

Počinje Sajam automobila

Foto: info_tofayel - AI generated / ilustracija

Uskoro počinje Sajam automobila u Beogradu koji će okupiti sve evropske i svetske igrače. Na Sajmu automobila i motocikala koji će trajati od 21. do 27. marta očekuje se oko 280 izlagača.

Na Sajmu će biti predstavljeno 60 auto i moto brendova, a očekuje se prezentacija oko 38 novih modela u auto i 60 u moto sektoru.

Organizaori su najavili da će posetioci moći da vide automobile različitih kategorija – od gradskih automobila do luksuznih limuzina, terenskih vozila, električnih i sportskih automobila, kao i širok spektar motocikala za različite vrste vozača.

„DDOR BG Car Show” je sustigao međunarodni sajam automobila po svim pokazateljima i ova edicija biće nalik prošlogodišnjem međunarodnom sajmu automobila“, rekao je koordinator projekta Beogradski sajam Zoran Lupšić.

Nacionalna vozačka akademija će organizovati u atrijumu Beogradskog sajma svakodnevnu edukaciju vozača o bezbednim tehnikama vožnje.

„Na sajmu ćemo imati prilike da vidimo sve evropske i svestke igrače“, rekla je predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević.

Ona je ocenila da je srpsko tržište – tržište polovnih vozila i to „zastarelog“ voznog parka. Podsetila je da je prošle godine prodato oko 132.000 polovnih vozila, a 55 odsto tih vozila su stara više od 20 godina.

Tokom sajma, biće proglašen i „automobil godine“, u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije, a u trci je pet brendova. Sajmovi će biti održani u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4, radno vreme će biti od 10 do 20 časova, a pojedinačna ulaznica za posetioce koštaće 500 dinara.

KOMENTARIŠI