Počinje trka “Kroz Srbiju”, Požarevac po šesti put DOMAĆIN etape

Počinje trka “Kroz Srbiju”, Požarevac po šesti put DOMAĆIN etape

Druga etapa voziće se u subotu od Mionice do Požarevca

U četvrtak počinje 58. međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju”. Gradovi domaćini etapa biće Mionica, Požarevac i Beograd, a naša zemlja spremno dočekuje 150 biciklista iz 24 zemlje sveta, koji će voziti ukupno tri etape, tokom kojih će preći gotovo 500 kilometara.

Zvanično predstavljanje ekipa je u četvrtak u Mionici, gde će se 8. juna voziti i prva, kružna etapa, duga 159 kilometara. Karavan će u prva dva dana trke biti smešten u prelepoj banji Vrujci.

Druga etapa voziće se u subotu od Mionice do Požarevca, koji će šesti put zaredom biti domaćin etape na našoj najpoznatijoj trci, a biće duga 157 kilometara.

Poslednjeg dana biciklisti će preći 113 kilometara od Viminacijuma do Avale, gde će biti i cilj ovogodišnjeg nadmetanja.

Na trci će nastupiti čak 13 nacionalnih šampiona.

Na zvaničnoj konferenciji Biciklističkog saveza Srbije, velikom broju novinara obratili su se predsednik našeg saveza Branko Banović, predsednik Opštine Mionica Boban Janković, Ana Miljanić – članica gradskog veća Požarevca za sport, sportski direktor trke Kroz Srbiju Saša Gajičić i Aleksandra Nedeljković, predstavnica Opela.

Poželeli su takmičarima mnogo sreće na drumovima naše zemlje, na kojima je psolednju pobedu Srbiji na našoj najprestižnijoj trci doneo sadašnji selektor naše Ivan Stević 2013.

KOMENTARIŠI