Protiv N. Tadića. (49) podignuta optužnica zbog sumnje da je više puta silovao petnaestogodišnju J. P. iz Smedereva, dajući joj pre toga drogu i ucenjujući je eksplicitnim snimcima.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv N. Tadića. (49) zbog sumnje da je više puta silovao petnaestogodišnju J. P. iz tog grada, dajući joj pre toga drogu i ucenjujući je eksplicitnim snimcima. On se tereti za produženo krivično delo silovanja u sticaju sa krivičnim delom omogućavanje uživanja opojnih droga, potvrđeno je, za “Novosti”, u Višem tužilaštvu.

Prema navodima optužnice, on je devojčici davao kokain, a potom je seksualno zlostavljao. Navodno je u julu i avgustu prošle godine u nekoliko navrata silovao maloletnu J. P. u njegovoj kući. Moraće da se brani i od optužbi da je maloletnicu ucenjivao i psihički i fizički zlostavljao.

Uhapšen je u novembru prošle godine, pošto se devojčica požalila majci, koja je slučaj prijavila policiji. Detalji torture koju je tinejdžerka tri meseca trpela od muškarca starijeg od sebe 33 godine drže se dalje od javnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima, odnos privatnog preduzetnika i tinejdžerke započeo je dopisivanjem putem društvenih mreža. Kasnije je devojčica, kako saznajemo, dobijala i batine, a seksualno terorisanje napasnik je snimao mobilnim telefonom. Potom ju je ucenjivao eksplicitnim snimcima i fotografijama, preteći da će ih objaviti ukoliko nekome kaže šta se događa između četiri zida njegove kuće. Zbog zlostavljanja, ona je čak pokušala i da se ubije.

Roditelji maloletne J. P. su razvedeni, a čitav slučaj razotkriven je kada je maloletnica, pod pritiskom i u strahu, priznala šta se događa. Tadić je, od hapšenja u novembru, i dalje u pritvoru. Tokom istrage branio se navodima da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi.

U Višem tužilaštvu nismo mogli da saznamo više detalja o optužnici, s obzirom na to da je reč o petnaestogodišnjoj devojčici. Optužnica za silovanje je u Višem sudu na ispitivanju, posle čega bi trebalo da bude potvrđena ili odbačena. Ukoliko je sud potvrdi, uslediće suđenje tokom kojeg će, zbog osetljivosti slučaja, javnost najverovatnije biti isključena.

PRETI MU 15 GODINA

Za produženo krivično delo silovanje, za koje se tereti Tadić, zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. Za krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga kazna je od dve do deset godina.

KOMENTARIŠI