Podignuta optužnica zbog razbojništva u kiosku i apoteci

Podignuta optužnica zbog razbojništva u kiosku i apoteci

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenog E.S. (40) iz Smedereva, zbog postojanja opravdane sumnje da je 20. januara ove godine u večernjim časovima u Smederevu, pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci, učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim delom razbojništvo u pokušaju i razbojništvo, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

-Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje – startno gasno signalni pištolj, kojim joj je pretio, međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000,00 dinara – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je po predlogu tužilaštva okrivljenom produžen pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

KOMENTARIŠI