Podnet optužni predlog zbog neovlašćenog uzgajanja preko 14 kg marihuane u porodičnoj...

Podnet optužni predlog zbog neovlašćenog uzgajanja preko 14 kg marihuane u porodičnoj kući u Požarevcu

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenoj S.S. iz Kostolca izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 godine, a okr. S.Š. izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 4 meseca, za oba krivična dela, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta

OJT Požarevac je dana 03.12.2018. godine Osnovnom sudu u Požarevcu podnelo optužni predlog protiv S.Š. iz Požarevca, zbog izvršenja krivičnih dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz, kao i protiv S.S. iz Kostolca zbog izvršenja krivičnog dela.

Foto: MUP

Okrivljenom S.Š se stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u Požarevcu neovlašćeno uzgajao konoplju tzv. marihuanu, na taj način što je u pomoćnom objektu napravio laboratoriju za uzgajanje konoplje, ugradio elektroorman i postavio veći broj lampi i reflektora povezanih sa tajmerom, kako bi grejao i osvetljavao prostor, biljke svakodnevno zalivao i tretirao sredstvima za prihranjivanje, te je dana 03.07.2018. godine na ovaj način uzgojio Kanabis – marihuanu ukupne sirove mase od 14 kilograma i 210 grama.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenoj S.S. iz Kostolca izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 godine, a okr. S.Š. izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 4 meseca, za oba krivična dela, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta.

KOMENTARIŠI