Pokrenut postupak kontrole zbog vršnjačkog nasilja u školi u Toponici

Pokrenut postupak kontrole zbog vršnjačkog nasilja u školi u Toponici

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Zaštitnik građana pokrenuo je u petak, po sopstvenoj inicijativi, postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Osnovne škole “Đura Jakšić” u selu Toponica kod Malog Crnića zbog medijskih navoda da jedanaestogodišnja učenica te škole trpi višemesečno nasilje vršnjaka.

Mediji su ranije pisali da je lekarskim pregledom utvrđeno da učenica iz Toponice ima povrede na telu i da su se roditelji obraćali školi.

Zaštitnik saopštio da je istovremeno pokrenula postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Malo Crniće, Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova, a ti organi imaju rok od 15 dana da Zaštitniku građana dostave izveštaje o preduzetim aktivnostima.

Zaštitnik Zoran Pašalić je ukazao da nasilje u školama nije retkost i da ga ima više nego što pokazuju statistike, te “sve ide u prilog tome da je situacija alarmantna i da stvari ne smemo više prepuštati slučaju”.

“Zbog toga ću tražiti od resornih ministarstava da izvše dopune i izmene postojeće regulative i usklade ih sa realnim stanjem stvari, kako bi se nasilje među decom predupredilo”, naveo je Pašalić u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI:

Mesecima zlostavljana devojčica u školi u Toponici

KOMENTARIŠI