Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Uz prisustvo velikog broja građana opštine Malo Crniće, radnika Opštinske uprave, direktora javnih preduzeća, predstavnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova- Policijske stanice Malo Crniće, polaganjem venaca na spomenik palim borcima obeležen je Dan oslobođenja ove male, ali kroz istoriju hrabre opštine.

Kao što red i nalaže, venac su prvo položili predstavnici Vojske Srbije.

Foto: A.K.

Potom su vence položili predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Malo Crniće, Mališom Antonijevićem.

Foto: A.K.

Po polaganju venaca, prisutnima se obratila Danijela Božičković-Radulović, direktor Narodne biblioteke “Srboljub Mitić” Malo Crniće, stihovima Desanke Maksimović.

Potom je reč preuzeo predsednik opštine Malo Crniće, koji se prisutnima prvo obratio stihovima pesme “Domovina” Vojislava Ilića, i pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast svima onima koji su svoj život dali kako bi opština Malo Crniće postala slobodan deo teritorije Srbije.

Foto: A.K.

Antonijević je se, u svom govoru, osvrnuo na činenjicu da Srbija, vođena iskustvom kroz istoriju, danas jača svoje vojne resurse, ali ne u cilju ratovanja, već samo radi očuvanja svojih granica. “Ponosni smo na 14.oktobar, ponosni smo na naše pretke, ponosni na naše oslobodioce i zato slava i hvala poginulima u oslobođenju naše zemlјe, u oslobođenju Malog Crnića.” – zaključio je Antonijević.

KOMENTARIŠI