PODELI
Foto: A.K.

Uz prisustvo velikog broja građana opštine Malo Crniće, radnika Opštinske uprave, direktora javnih preduzeća, predstavnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova- Policijske stanice Malo Crniće, polaganjem venaca na spomenik palim borcima obeležen je Dan oslobođenja ove male, ali kroz istoriju hrabre opštine.

Kao što red i nalaže, venac su prvo položili predstavnici Vojske Srbije.

Foto: A.K.

Potom su vence položili predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Malo Crniće, Mališom Antonijevićem.

Foto: A.K.

Po polaganju venaca, prisutnima se obratila Danijela Božičković-Radulović, direktor Narodne biblioteke “Srboljub Mitić” Malo Crniće, stihovima Desanke Maksimović.

Potom je reč preuzeo predsednik opštine Malo Crniće, koji se prisutnima prvo obratio stihovima pesme “Domovina” Vojislava Ilića, i pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast svima onima koji su svoj život dali kako bi opština Malo Crniće postala slobodan deo teritorije Srbije.

Foto: A.K.

Antonijević je se, u svom govoru, osvrnuo na činenjicu da Srbija, vođena iskustvom kroz istoriju, danas jača svoje vojne resurse, ali ne u cilju ratovanja, već samo radi očuvanja svojih granica. “Ponosni smo na 14.oktobar, ponosni smo na naše pretke, ponosni na naše oslobodioce i zato slava i hvala poginulima u oslobođenju naše zemlјe, u oslobođenju Malog Crnića.” – zaključio je Antonijević.

KOMENTARIŠI