Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

U toku je normalizacija sistema grejanja u Požarevcu. Zvanično, grejna sezona počinje u četvrtak, 15. oktobra.

Hladni radijatori bili su i jutros u Požarevcu.

Podsećamo da je u subotu u toku večernjih časova došlo do obustave rada bloka u TE „Kostolac A“ koji obezbeđuje paru za proizvodnju toplotne energije, zbog tehničkih problema uočenih u radu postrojenja. Prema najavama od utorka, kvar je trebalo da bude rešen do večernjih sati, ali kako nezvanično saznajemo, radovi na otklanjanju problema završeni su u nešto kasnije, ujutranjim časovima. U skladu sa tim i grejanje će postepeno biti uspostavljeno nešto kasnije od najavljenog, tako da će u toku večernjih časova doći do stabilizacije sitema i dizanja temeprature u sistemu.

Tople probe instalacija grejanja u Požarevcu  i okolnim selima otpočele su 8 u skladu sa prethodnim planovima u petak, 9. oktobra, sinhronizovanim aktivnostima koje su sprovele nadležne službe JP „Toplifikacija“ Požarevac i TE „Kostolac A“.

Grejna sezona počinje zvanično u četvrtak, 15 oktobra, a režim grejanja u Požarevcu biće uspostavljen u skladu sa vremenskim uslovima, uz vođenje temperatura u sistemu u skladu sa zahtevanim kliznim dijagramom. U slučaju povoljnijih vremenskih prilika grejanje će se obavljati za dnevnim prekidima u radu.

2 KOMENTARA

 1. Staro rukovodstvo, novo rukovodstvo, bez rukovodstva, potpuno je svejedno. Grejanja nema !

 2. Kakvo grejanje?
  Danas je 7-mi oktober, ali bez termo peci, nema grejanja.
  Toplije je na Antarktiku.
  Jadne bebe i stariji sugradjani.
  Za 20 godina, ovo je najgore.Vazno je da
  se placa.
  Celo leto je kobajagi uradjen remont.
  Kakav, i za koga.
  Mozda za 2025-tu godinu. Cim je pocela zima,
  sistem u kvaru
  Sedim u trenerci i debelim vunenim carapama.
  Buducnost Srbije !!!

KOMENTARIŠI