Polaganjem venaca svečano obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Polaganjem venaca svečano obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Foto: Urban City

Na dan oslobođenja opštine Malo Crniće, 14. oktobra, koji se obeležava kao Dan opštine Malo Crniće, u spomen parku na spomeniku podignutom u znak sećanja na stradale žrtve u Drugom svetskom ratu, položeni su venci od strane predstavnika lokalne samouprave Malo Crniće i pripadnika Vojske Srbije, požarevačkog garnizona, kao i predstavnika SUBNOR-a Malo Crniće.

Foto: Urban City

Najpre je venac na spomenik stradalima položio predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, zatim predsednica Skupštine opštine Malo Crniće, Goranka Stević, kao i predstavnici Centra za obuku kopnene vojske garnizona Požarevac, koji svake godine uzimaju učešće u obeležavanju ovog praznika.

Foto: Urban City

Po polaganju venaca, građanima koji su prisustvovali svečanom činu se obratio predsednik opštine Malo Crniće, rečima:

“Svake se godine okupimo na ovom mestu da odamo počast onima koji su zaslužni za slobodu  u kojoj danas živimo, da se setimo svih onih čija su imena zapisana na ovom spomeniku i još mnogo drugih, ali i na one bezimene koji su pali za slobodu ,a da im i imena na znamo.

Foto: Urban City

Skupo je srpski narod platio svoju slobodu. Uvek na pravoj strani i u vek u borbi za pravdu nije žalio svoje živote, i uvek je stremio ka tome da ostvari osnovna prava, pravo na slobodu, pravo na jednakost i pravo da u svojoj zemlji sam odlučuje i sam donosi odluke.

Ponosni smo na 14. oktobar, na borbu za oslobođenje od fašizma i zato slava i hvala poginulim u oslobođenju Malog Crnića.”

Foto: Urban City

Dan oslobođenja opštine Malo Crniće je ujedno i Dan opštine Malo Crniće, kada se održava i svečana sednica Skupštine opštine.

 

KOMENTARIŠI