PODELI
Foto: MUP

Za uspešan plasman Janković je najviše zahvalan svom konju Temudžinu koji ga je vodio kroz zahtevne discipline, navodi se na sajtu MUP-a.

„Posle dosta zajedničkog truda, Temudžin i ja smo odneli drugo mesto u Ljubičevskom višeboju sa osvojenih 12 poena. Veoma sam zahvalan mom ljubimcu koji me je vodio kroz zahtevne discipline kao što je kurirsko jahanje, a sa sigurnog sedla sam mirno mogao da bacam i koristim rekvizite – topuz, strelu, koplje, sablju“, objasnio je Janković.

Mladi policajac radi u policijskoj stanici u Velikom Gradištu, a iako je studirao prava, voleo bi da radi u Četi konjanika i tako ljubav prema konjima i policijskom poslu spoji u jedno.

„Ljubav prema konjima mi je u genima. Moj pradeda je služio u kraljevoj gardi, dedovi su decenijama radili sa konjima. Međutim, 1990. godine kada sam rođen, moja porodica više nije posedovala nijednog konja. Ipak, ljubav prema tim predivnim stvorenjima se javlja kada sam imao pet godina i prvi put uzjahao pravog konja“, navodi Janković.

U narednim godinama, Dušan je nizao uspehe u raznim takmičenjima, a postao je i član Konjičkog društva „Knez Mihailo“ u Požarevcu.

Sa 18 godina Janković je stupio u redove hrabrih vitezova Ljubičeva kada je postao i višebojac.

„Tada sam imao svog prvog konja, kobilu Pegi koja me je verno služila dve godine, a onda sam kupio mog najvernijeg saborca, Temudžina, koji mi je do sada doneo najviše uspeha“, priča Janković i ističe da je oduvek želeo da bude policajac, naročito kada je saznao da u policiji postoje i službeni konji.

„Nadam se da će mi se i ta želja ostvariti, jer verujem da najveći doprinos mogu pružiti baš na tim poslovima, radom u Policijskoj brigadi“, zaključio je Janković.

 

KOMENTARIŠI