Policajac išamarao maloletnog dečaka u Požarevcu, policija obavestila Osnovno javno tužilaštvo

Policajac išamarao maloletnog dečaka u Požarevcu, policija obavestila Osnovno javno tužilaštvo

Policajac ga je, tvrdi dečak, ščepao za jaknu i tri puta jako ošamario

Mladom M V, trinaestogodišnjem dečaku iz Požarevca, preseo je kraj 2018. godine, kada ga jekako tvrdi, samo zbog jedne reči policajac na ulici zaustavio, išamarao i toliko isprepadao da se on od straha upiškio u gaće. 

Sve je, priča nam, počelo 29. decembra, oko 20.45 sati, kada je sa još dvojicom drugara krenuo Nemanjinom ulicom ka školi “Vuk Karadžić”.

– Kada smo stigli do škole, okrenuli smo se da malo prošetamo do centra grada. Tada sam ugledao patrolno vozilo policije i viknuo: “Panduri”. Onda sam video da je prozor vozača otvoren i da su policajci čuli šta sam rekao. “Joj, prozor im je otvoren”, rekao sam drugarima i nastavili smo da šetamo ka centru grada – priča ovaj trinaestogodišnji dečak.

Međutim, u jednom trenutku primetio je da se policijsko vozilo okreće ka njima i uplašeno je počeo da trči. Kada su ga sustigli, kaže on, policajac koji je sedeo na mestu suvozača otvorio je vrata i povikao: “Dođi vamo! Šta si ti… Dođi vamo!”

Protiv policajca podneli su prijavu Policijskoj upravi Požarevac, Foto: Privatna arhiva

– Ja sam prišao automobilu, a on me je uhvatio za jaknu i dva puta jako ošamario po licu. Tada sam se upiškio od straha. Policajac je potom izašao iz auta i ošamario me još jednom, govoreći “Mamicu ti tvoju”. Onda me je pustio i viknuo “Marš kući” – naveo je dečak u prijavi koju je nakon ovog nemilog događaja sa roditeljima predao Policijskoj upravi Požarevac.

Njegovi drugari sve su uplašeno posmatrali sa 20-ak metara razdaljine. Dečak je bio u tolikom šoku da je, osim što se upiškio, počeo i da muca nakon traume koju je doživeo.

Filip Vesić, otac dečaka

Njegov otac Filip Vesić kaže da mu je sin zbog šoka upućen na pregled kod psihijatra i da su lekari isto veče morali da mu daju sedative kako bi se smirio i došao sebi.

– Ovo ga je obeležilo za ceo život. Moj sin nikada neće moći da zaboravi traumu koju je doživeo, a u kartonu će mu ostati upisano da se sa 13 godina lečio kod psihijatra. I sve to zbog nečije bahatosti i prekoračenja ovlašćenja. Najžalije mi je što se jedan tako mlad organizam sada podvrgava sedativima i što će još dugo morati da ide na terapije – kaže očajni otac Filip Vesić.

U brojnim lekarskim nalazima koje nam je otac dostavio, navodi se da je dečak imao simptome akutne stresne reakcije praćene visokim nivoom anksioznosti, tremorom i isprekidanim govorom.

– Danima je bio u tom stanju. Tek sad je prestao da muca i polako se oporavlja od šoka. Ono što ja ne želim i što neću dopustiti je da se ovaj slučaj zaboravi i zataška. Takvo ponašanje policije ne sme proći nekažnjeno – revoltirano poručuje Filip Vesić.

Protiv policajca podneli su prijavu Policijskoj upravi Požarevac, Foto: Privatna arhiva

U Policijskoj upravi Požarevac kažu da preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja.

– Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu, koje treba da se izjasni da li ima elemenata krivične odgovornosti policijskog službenika. Ukoliko se utvrdi odgovornost policijskog službenika, protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak – odgovaraju za iz MUP-a.

2 KOMENTARA

  1. Da si vaspitavao sina u duhu pravoslavlja i porodicne tradicije ,ne bi ti trebali ovi “psihijatri”i ostala gungula ,malisan je dobio lekciju da nije bogom dan i da se ponasa sa respektom u drustvu..ps ..trebalo bi ocu opaliti dve tri,jer sa ovim jeuropejskim “vrednostima”daleko ima da doguramo.

  2. Nacija nam je najmanje verski vaspitana i u duhu pravoslavlja,a da policija bije bez nekog razloga to je itekako poznato posebno u Pozarevcu.Nek se ne cude kad im pogine po koj kolega jer su umislili neku silu a zemlja nam okupirana sa svih strana neki idu u pazar ili na kosovo gamad smrdljiva..

KOMENTARIŠI