OPASNI VREMENSKI USLOVI: Upaljen CRVENI meteoalarm u Požarevcu

OPASNI VREMENSKI USLOVI: Upaljen CRVENI meteoalarm u Požarevcu

Najniža temperatura oko -8, na periferiji grada i do -11, a najviša oko -1 stepen Celzijusa

U Srbiji će danas ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz. U toku dana sa severozapada postepeno naoblačenje sa slabim snegom. Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo.

Vetar će biti slab i umeren, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura od -18 do -8, a najviša od -5 do 3 stepena Celzijusa.

U Požarevcu će ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom, koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu. Vetar slab i umeren, juzni. Najniža temperatura oko -8, na periferiji grada i do -11, a najviša oko -1 stepen Celzijusa.

Crveno upozorenje za ekstremno nisku temperaturu

Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

KOMENTARIŠI