Policija je u Beogradu uhapsila devet osoba zbog postojanja sumnje da su izvršili više uličnih prevara s “nagradnim igrama”, na kojima su stekli pozamašnu sumu novca.

Uhapšeni su Z. Š. (55), D. M. (29), S. N. (68) i M. R. (71), svi iz Beograda, N. V. (34), Lj.Ž. (58), R. R. (65) i T. M. (33), svi iz Požarevca, i D. Ž. (44) iz Šapca.

Oni se sumnjiče da su u periodu od februara 2018. godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani “gros”, na taj način što su u bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja “Novi Beograd”, predstavljajući se kao promoteri presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Potom su ih odvodili u jedan lokal u Nehruovoj ulici gde su, kako se sumnja organizovali igru “gros”, odnosno ručno bacanje drvenih kegli, u kojoj su učestvovali osumnjičeni kao u klasičnoj šibcarskoj “šemi”. Simulirajući da se međusobno ne poznaju, puštali bi da u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobija velike svote novca, kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika.

Oštećeni bi, na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, osumnjičeni bi istog odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno, 11 osoba i tom prilikom pribavili materijalnu korist u iznosu od 18.800 evra, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara.

Njima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

1 KOMENTAR

  1. Ех,свашта ! Да су их силом натерали да се играју,па и да разумем што их хапсе !?!
    Полакомили се људи на хлеб без мотике,па им после крив ђаво !
    По истом принципу могу да затворе и кладионице…прочује се да је неки тамо Пера добио неколико десетина хиљада и сви који то чују нагрну у кладионицу ! А власници кладионице послали Перу да шири лажну вест како је добио велике паре само да би навукао нове играче у кладионоцу !!!

KOMENTARIŠI