Polumaraton i trka zadovoljstva u Velikom Gradištu

Polumaraton i trka zadovoljstva u Velikom Gradištu

U Velikom Gradištu, na dunavskom keju u gradskom parku, u subotu 02. marta, startuju Polumaraton i trka zadovoljstva, u organizaciji Atletskog kluba VGSK.

U trku će se uključiti oko 240 takmičara iz naše zemlje, Rumunije, Mađarske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja u okruženju, a trčaće se od gradskog parka do Zatonja i nazad.

Ove godine, u saradnji sa Sportskim savezom Veliko Gradište i ”Srbijom velikog srca”, od 10,00 časova, simboličnih 100 metara pod nazivom ”Trčimo zajedno” trčaće i deca različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta uz podršku zdravorazvojnih vršnjaka u ”Trci slatkiša”. Ovo je njihovo drugo učešće u okviru inkluzivnog programa terapije sportom koji Humanitarna organizacija organizuje od novembra prošle godine, a program sportske terapije održava se i svakog vikenda u sportskoj hali Srednje škole “Miloje Vasić “.

Otvaranje trke i obraćanje predsednika opštine, Dragana Milića, počinje od 10,45 sati, a start Polumaratona i Trke zadovoljstva u 11,00 časova. U 13,00 sati organizatori i saradnici proglasiće pobednike i dodeliti nagrade najboljima dok će Turistička organizacija opštine uručiti medalje svim učesnicima u znak zavalnosti za učešće u trci.

KOMENTARIŠI