VREMENSKA PROGNOZA: Sunce, pa oblaci, moguća i kiša – do 17 stepeni

VREMENSKA PROGNOZA: Sunce, pa oblaci, moguća i kiša – do 17 stepeni

Foto: Urban City

U Srbiji će pre podne biti sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, uveče i tokom noći ponegde sa slabom kišom, uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

To je saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do osam, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni Celzijusa.

U Požarevcu će pre podne biti pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, a tokom noći ka suboti moguća je slaba kiša. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko osam, a najviša dnevna oko 17 stepeni Celzijusa. 

U Srbiji će u subotu biti pretežno oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom.

U nedelju će biti malo do umereno oblačno i suvo. U ponedeljak se predviđa pretežno sunčano i toplo, uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom i to prvo u severnim i zapadnim krajevima. Zatim će biti promenljivo oblačno mestimično sa kišom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Nepovolјne biometeorološke prilike predviđaju se za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje reumatičarima, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivost i poremećaja sna mogući su kod osetlјivih osoba.

KOMENTARIŠI