Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi.

One će se odnositi na nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP-a.

Ona je sinoć za RTS navela da se nastavlja podrška ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

“Ne smemo zaboraviti da borba protiv kovida-19 i dalje traje, i da pored borbe za svaki ljudski život i za suzbijanje zaraze, moramo da vodimo računa i o ekonomiji”, naglasila je ministarka privrede.

Dodaje da je cilj Ministarstva privrede u narednom periodu brži oporavak kako bi Srbija zadržala dobre ekonomske rezultate.

“Morali smo jednu stavku da stavimo u budžet kako bismo mogli da pomognemo svim tim malim privatnim preduzećima i preduzetnicima. Za tu pomoć je izdvojeno preko 160 milijardi dinara”, objašnjava Atanaskovićeva.

Ona je dodala da će paket pomoći pokriti celokupnu privredu, a ne samo najugroženije sektore.

“Moraće da pokrije celokupnu privredu. Najverovatnije ćemo sesti i odlučivati po prioritetima kako budu stizale prijave”, objašnjava ministarka.

Dodaje i da se radi na privlačenju novih investicionih partnera i da moramo iskoristiti šansu i privući velike kompanije za koje se očekuje da će preseliti svoju proizvodnju sa udaljenih tržišta bliže matičnim zemljama.

Ocenjuje i da je Srbija jedna od retkih zemalja koje su uspele da sačuvaju radna mesta i da pomognu privrednim subjektima da ostanu likvidni u vreme pandemije.

KOMENTARIŠI