Pomoć i prijem za porodilje

Pomoć i prijem za porodilje

Jednokratne novčane naknade primaju porodilje koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara

Opština Veliko Gradište i ovog meseca organizuje prijem za majke porodilje kako bi im uručila pomoć u vidu jednokratne novčane naknade, karte za besplatan parking u gradu i autosedišta za bebe.

Predsednik opštine, Dragan Milić, primiće 29. juna, sa predstavnicima Centra za socijalni rad i JKP ”Dunav Veliko Gradište”, majke koje su rođenjem deteta ostvarile pravo na novčane naknade po Odluci o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište. Pomoć za bebe primiće 19 roditelja za 20 beba.

Ova odluka sprovodi se od 2011. godine i do sada je više puta dopunjavana. Inače, jednokratne novčane naknade primaju porodilje koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara.

KOMENTARIŠI