DRAMA! Oglasili se iz VAR, Brih odbio da pogleda snimak situacije sa...

DRAMA! Oglasili se iz VAR, Brih odbio da pogleda snimak situacije sa Mitrovićem!

Nemački sudija Feliks Brih odbio je da pogleda snimak situacije kada je oboren srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske

Sporni trenutak na utakmici Srbija-Švajcarska

VAR je automatski proverila guranje u kaznenom prostoru na utakmici Srbija – Švajcarska. Tihi signal je dat na proveru i sugerisano je sudiji Brihu da pogleda snimak – stoji u saopštenju.

Nemački sudija Feliks Brih odbio je da pogleda snimak situacije kada je oboren srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, iako su mu pomoćnici sugerisali da koristi VAR tehnologiju.

Mitrović je bio u duelu sa Stefanom Lihštajnerom i Fabijanom Šarom u 66. minutu, a Brih je odlučio da dosudi faul u napadu, iako su Švajcarci držali srpskog napadača i to kod rezultata 1:1, pre nego što je Džerdan Šaćiri dao pobedonosni gol u finišu.

 VAR je automatski proverila guranje u kaznenom prostoru na utakmici Srbija – Švajcarska. Tihi signal je dat na proveru i sugerisano je sudiji Brihu da pogleda snimak. Samo glavni sudija može da odluči da li će da pogleda video snimak, ali je Brih bio zadovoljan prvobitnom odlukom – navodi se na zvaničnom naglogu VAR-a.

Fudbalski savez Srbije uložio je prigovor FIFA na suđenje Briha, kao i na provokacije Šaćirija i Granita Džake prilikom proslave gola.

KOMENTARIŠI