VAR je automatski proverila guranje u kaznenom prostoru na utakmici Srbija – Švajcarska. Tihi signal je dat na proveru i sugerisano je sudiji Brihu da pogleda snimak – stoji u saopštenju.

Nemački sudija Feliks Brih odbio je da pogleda snimak situacije kada je oboren srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, iako su mu pomoćnici sugerisali da koristi VAR tehnologiju.

Mitrović je bio u duelu sa Stefanom Lihštajnerom i Fabijanom Šarom u 66. minutu, a Brih je odlučio da dosudi faul u napadu, iako su Švajcarci držali srpskog napadača i to kod rezultata 1:1, pre nego što je Džerdan Šaćiri dao pobedonosni gol u finišu.

 VAR je automatski proverila guranje u kaznenom prostoru na utakmici Srbija – Švajcarska. Tihi signal je dat na proveru i sugerisano je sudiji Brihu da pogleda snimak. Samo glavni sudija može da odluči da li će da pogleda video snimak, ali je Brih bio zadovoljan prvobitnom odlukom – navodi se na zvaničnom naglogu VAR-a.

Fudbalski savez Srbije uložio je prigovor FIFA na suđenje Briha, kao i na provokacije Šaćirija i Granita Džake prilikom proslave gola.

KOMENTARIŠI