Ponoš, Lutovac, Zelenović i Lazić na tribini u Požarevcu

Ponoš, Lutovac, Zelenović i Lazić na tribini u Požarevcu

U utorak, 12. septembra u konferencijskoj sali Centra za kulturu u Požarevcu, održana je tribina dela udružene opozicije koji se predstavili aktivnosti za naredni period.

Na tribini su učestvovali dr Zoran Lutovac isppred Demokratske stranke, Zdravko Ponoš- Srbija Centar SRCE, Nebojša Zelenović – ZAJEDNO, kao i predstavnik Rumunske partije Živoslav Živa Lazić.

Lutovac je u izjavi za medije naglasio da su organizacije koje su se ukrupnile pre svega to uradile zbog javnog interesa i da su time dali primer drugima, kao i da su otvoreni i za druge. Po njemu je javni interes, kako je rekao, da se smeni vlast koja ne radi u interesu građana, koja ne želi da ispuni zahteve protesta koji se održavaju od maja meseca širom Srbije. Lutovac je ovom prilikom ponovio zahteve sa protesta koji su ostali isti.

Zdravko Ponoš je istakao da je jedan od najvećih problema trenutna vlast koja samo brine o opstanku na vlasti, a ne o preživljavanju Srbije. Ponoš je još rekao da 10 godina nemamo normalne izbore i da bi nešto stvarno moglo da se promeni pouzdano bilo bi dovoljno da postoje regularni izbori i da opozicija u takvim uslovima mora biti mnogo jača da bi se mogao napraviti dobar rezultat i u ovakvim uslovima, kako je rekao.

Nebojša Zelenović je između ostalog rekao da ova vlast ne bi izgledala ovako da RTS radi svoj pošteno posao, kao i da je svestan da se ova kampanja i prilike neće značajno popraviti. Zelenović je podsetio da se trenutno protesti održavaju u oko 20-ak gradova u Srbiji i da veruje da kako se izbori budu približavaju, da će se biti još gradova koji će se priključiti. Zelenović je još istakao da je veliki optimista oko dogovora opozicije oko koordinisanog nastupa što najviše nedostaje građanima.

KOMENTARIŠI