Jutros je u kabintetu gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića organizovan prijem za požarevačku atletičarku Mašu Rajić.

Razlog današnjeg prijema je Mašina zlatna medalja na 800 metara nedavnom održanom Prvenstvu Balkana za mlađe juniore u Turskoj.

Maša je ovom prilikom rekla da je jako srećna što se sličnim povodom nalazi na istom mestu i istakla da je ponosna na upravo uspešno završenoj letnjoj sezoni. Ona je takođe zahvalila svom treneru Milošu Iliću i Miroslavu Jovanoviću, kao i porodici i gradonačelniku, Sportskom savezu i Gradu Požarevcu. Ona je još rekla da je u poslednjih godinu, godinu i po, kako je rekla, atletika u gradu podignuta na jedan viši nivo. Rajićeva je još rekla da joj je jedan od snova da Požarevac jednog dana postane grad atletike, kao i da joj je životni san da učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je da ovom prilikom želja je da se promoviše uspeh naše Maše, rad, zalaganje, sport, što je i cilj grada Požarevca da se što više dece bave sportom i budu na terenima, a ne ispred televizora i kompjutera. Pavlović je ovom prilikom podsetio da je Grad Požarevac u prethodnom periodu dosta uložio u sportsku infrastrukturu i da će sa tim aktivnostima nastaviti.

KOMENTARIŠI