PONOS POŽAREVCA! Predstavljene Ljubičevske konjičke igre na SAJMU SPORTA!

PONOS POŽAREVCA! Predstavljene Ljubičevske konjičke igre na SAJMU SPORTA!

Od petka do nedelje u Beogradu je održan peti Međunarodni sajam sporta.

Na sajmu su prisustvovalii srpski olimpijci i paraolimpijci – Milica Mandić i Tijana Bogdanović, kajakaši, vaterpolisti, košarkašice.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da sajam ima za cilj da privuče što veći broj posetilaca, da bi oni kasnije počeli da se bave sportom – ne samo profesionalnim već i rekreativnim.

“Ono što je prošle godine privuklo najveću pažnju posetilaca, kako onih najmlađih tako i njihovih roditelja, jestu aktivacione zone ili sami sportski tereni. Prošle godine, najvecu pažnju dece privukli su sportovi koji nemaju toliku medijsku pažnju”, rekao je Udovičić za RTS, naglasivši posebno primer mačevanja i skijaške skakaonice.

U okviru petog Međunarodnog sajma sporta koji je održan u Beogradu predstavljene su i Ljubičevske konjičke igre na štandu Konjičkog saveza Srbije gde je na najbolji mogući način kako to i doliči tradiciji ovog sporta pre svega, gradu Požarevcu i 53 godine duge tradicije održavanja Ljubičevskih konjičkih igara.

U kratkom saopšenju koja je Turistička organizacija Požarevacv objavila sa nekoliko slika na svojoj zvaničnoj stranici navodi se:

 Hvala Konjičkom savezu Srbije koji prepoznaje značaj Ljubičevskih konjičkih igara, te nam je uputio poziv i ustupio svoj prostor za učešće!

 

KOMENTARIŠI