Ova Nišlijka poznata je po brojnim aktivnostima koje realizuje sa svojim đacima iz “Čegra” zbog čega je svaki čas sa njom prava avantura. Virtuelna druženja sa učenicama širom sveta postala su uobičajena praksa njenim učenicima.

Vršnjacima iz drugih gradova održali su skype čas sa arheološkog nalazišta Medijana, prošetali kroz virtuelnu turu kroz Nacionalni park Jelouston, Muzej u Nju Orleansu, ali i neretko igrali igre pogađanja na engleskom jeziku sa osnovcima iz Australije.

Na takmičenju u Torontu je svojim kolegama-predavačima iz svih krajeva sveta predstavila neke od praktičnih i inovativnih načina za postizanje zavidnih rezultati u nastavi, čak i sa ograničenim tehnološkim mogućnostima u radu.

„Nastavnici širom sveta, osim retkih srećnika, obično se suočavaju sa istim problemima – nedostatak prostora, slabo opremljene učionice, ograničen ili nepostojeći pristup internetu, ali ako postoji volja, postoji i način“, prokomentarisala je Ana Živković.

Dodaje da se nastavnici mogu žaliti na uslove u kojima rade ili iskoristiti najviše od onoga što imaju.

„E2“ međunarodni samit inovativnih nastavnika u organizaciji Microsofta, okuplja nastavnike iz 83 zemlje, koji razmenjuju uspešnu nastavnu praksu i ideje za inoviranje u obrazovanju. Brojne sesije, radionice i prezentacije omogućavaju nastavnicima da se povežu i steknu uvid u različite primene savremenih tehnologija u obrazovanju.

Ove godine, na skupu je učestvovalo 50 nastavnika iz 15 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Srbija je na skupu imala dve predstavnice, profesorke Svetlanu Radlovački i Anu Živković. Obe profesorke imaju prestižno zvanje MIE Eksperata (Microsoft Innovative Educator Expert), dodeljeno nakon godina inovativnih upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, što su aktivnim učešćem na ovogodišnjoj konferenciji u Torontu i potvrdile.

KOMENTARIŠI