Pop: Sve mi je namešteno. Šta je za mene jedno pivo, imam...

Pop: Sve mi je namešteno. Šta je za mene jedno pivo, imam 110kg? Eparhija braničevska ĆUTI!

U seoskoj kafani su, logično, svi na popovoj strani

Pola sela brani popa, mnogi ga kritikuju zbog vožnje “pod gasom” kraj pokojnika.

Sve mi je namešteno. Ti što su me slikali, ne podnose me. Pozlilo mi je, pao sam, jer imam astmu. Jesam popio, ali jedno pivo. Šta je za mene jedno pivo? Imam 110 kilograma.

Ovako govori sveštenik Nenad Obradović (65), iz Drugovca kod Smedereva, nakon što je fotografija na kojoj leži na traktorskoj prikolici pored sanduka pokojnika na putu do groblja izazvala “lavinu” komentara u Srbiji.

Drugovac je vest dana, i to se seljanima uglavnom dopalo. Prvi utisak po dolasku u selo jeste da je slučaj oca Neše većinu dobro zabavio.

– Bolje bi bilo da je sve ostalo u našem selu, da se samo mi zabavljamo, a ne da cela Srbija gleda – kaže nam jedan meštanin.

– Imamo najpoznatijeg popa u državi – dočekuju nas u seoskoj prodavnici, iako se nismo ni predstavili.

– Sa popom nam je uvek zabavno. Dođe na krštenje i kaže: Primi moje saučešće – kroz smeh priča jedan od seljana, koji ne želi da se fotografiše za novine, kao ni većina Drugovčana. Ali zato se gotovo svi utrkuju da nešto izjave.

Odmah shvatamo da je selo podeljeno na dva suprotstavljena tabora – one koji osuđuju popa i one koji osuđuju novinare.

– Šta ste vi, novinari, odmah pojurili da ocrnite čoveka? Ko ste vi da sudite? To je fina porodica – dobacuje namrgođeni meštanin ispred prodavnice.

Žena sa malim detetom se sa njim ne slaže.

– Pop je sam sebe ocrnio. I nije mu prvi put. Sa sahrane su ga već terali, izbacivali su ga sa slave. Mi smo krstili dete prošlog meseca u manastiru Rajinovac jer nam je on tražio puno para. Posle se naljutio, pa nije hteo da nam sveti vodicu – tvrdi ova meštanka.

U seoskoj kafani su, logično, svi na popovoj strani. Makar ovi glasni. A najglasnija je gazdarica Rajka.

– Pa šta ako je popio? Dobar pop, dobar čovek, šta fali. Ko je taj što ne popije? I žene popiju pa se unerede. Nikad ga nisam videla pijanog u kafani – kaže Rajka, koja je bila i na “spornoj” sahrani, i dodaje da je popu pripala muka od sunca.

EPARHIJA BEZ STAVA

Predsednik Crkvene opštine Smederevo Dobrica Kostić odbio je juče da komentariše slučaj sveštenika Nenada Obradovića iz Drugovca jer je u bolnici, ali je ipak ocenio da novinari dolivaju ulje na vatru radeći “ovu laku temu”. Komentar slučaja “Novosti” su zatražile i od Eparhije braničevske, koja je zatražila zvaničan dopis, na koji do zatvaranja ovog izdanja “Novosti” nisu dobile odgovor.

Ceo tekst pročitajte na sajtu “Novosti”.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI