Popularni pregledač konačno dobija novu korisnu opciju

Popularni pregledač konačno dobija novu korisnu opciju

Popularni internet pregledač Mozilla Firefox konačno je dobio mogućnost blokiranja automatske reprodukcije video snimaka na internet stranicama koje njegovi korisnici posećuju

Popularni internet pregledač Mozilla Firefox konačno je dobio mogućnost blokiranja automatske reprodukcije video snimaka na internet stranicama koje njegovi korisnici posećuju.

Najnovije izdanje ekperimentalne verzije brauzera pod imenom Firefox Nightly Edition (version 63.0a1) sada omogućava korisnicima da izaberu da li žele da dozvole ili da isključe automatsko pokretanje videa na internet stranicama koje posećuju.

Firefox 63 će postati dostupan korisnicima 23. oktobra, pa će tada svi korisnici Firefoxa koji preuzmu najnoviju verziju imati mogućnost blokiranja videa.

Firefox je još ranije blokira reklame sa automatskim zvukom, ali je ovo prvi put da omogućava blokiranje svake vrste automatskog sadržaja na veb stranici.

Korisnicima pregledača ponuđeno je nekoliko mogućnosti.

Oni će moći da izaberu da blokiraju sav automatski sadržaj, da prime pop-ap upozorenje na svakom sajtu pa da onda odaberu da li žele da uključe ili isključe automatsko pokretanje sadržaja.

Treća opcija je da se omogući prikazivanje automatskog sadržaja.

KOMENTARIŠI