Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, gospodin Duško Nedinić sa svojim saradnicima svečanim presecanjem vrpce pustio je u saobraćaj kompletno rekonstruisanu ulicu 8. marta u Petrovcu na Mlavi.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Osim sanacije i adaptacije kolovoza, rekonstruisani su i uređeni i parking prostori, totalno je regulisan odvod atmosferskih padavina, uređene su pešačke staze i trotoari i zelene površine, posađeni su drvoredi i napravljeno je veliko dečije igralište.

Lokalno rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi preko javnog poziva Ministarstva privrede Republike Srbije i programa „Gradimo zajedno“ uspešno je okončalo projekat čija ukupna vrednost iznosi 39.246.341,76 sa PDV-om, od čega je Ministartstvo privrede Republike Srbije učestvovalo sa 16.352.642,40 dinara, a opština Petrovac na Mlavi sa 22.893.699,36 dinara.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Pomenuta rekonstruisana ulica 8. marta je veoma frekventa i koristi je veliki broj stanovnika opštine Petrovac na Mlavi, samim ti što se u neposrednoj blizini nalazi Osnovna škola „Bata Bulić“, Srednja škola „Mladost“, Predškolska ustanova „Galeb“, Sportska hala „Dragutin Tomašević“, Dom zdravlja, Opšta Bolnica. U samoj ulici je i kompleks od 7 zgrada sa blizu 300 stanova ukupno.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Projektnu dokumentaciju je izradila „Andzor engineering“ DOO iz Novog Sada, odgovorni projektant je Boris Sabolović a izvođač radova je bio DOO „SRMEKS“ iz Petrovca na Mlavi.

Kako sada izgleda ulica 8. marta nakon završetka radova možete pogledati na snimku dronom na linku:

KOMENTARIŠI