Porast prijema pacijenata zbog virusa COVID-19 u požarevačkoj bolnici

Porast prijema pacijenata zbog virusa COVID-19 u požarevačkoj bolnici

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 71 pacijent sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

-U utorak, 9. februara, u crvenoj zoni imali smo 10 prijema u bolnicu i 4 otpusta na kućno lečenje, što je povećanje u odnosu na prethodne dane kada smo u proseku hospitalizovali 4-5 pacijenata. Klinička slika kreće se od srednje teške do teže.
Trenutno su zauzeta četiri respiratora, dva pacijenta su intubirana,a dva su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Trenutno je infekcija potvrđena kod šestoro zaposlenih u našoj ustanovi, od kojih je dvoje na bolničkom lečenju i u dobrom je stanju, kaže direktor OB Požarevac Danko Nikolić.

-I dalje apelujemo na građane da se ne opuštaju, jer uočen je blagi porast broja obolelih. Posebno je važno izbegavati okupljanja u zatvorenom prostoru, nositi maske i vakcinisati se u što većem broju. U toku je revakcinacija zaposlenih u Opštoj bolnici koji su primili vakcinu. U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 141 lice, zaključuje Nikolić.

KOMENTARIŠI