U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Požarevac organizovan je Sajam zapošljavanja na kome 20 poslodavaca traži 192 radnika.

U najvećem broju iskazane su potrebe za radnicima u obezbeđenju, agentima prodaje, prodavcima, vozačima, radnicima u magacinu, operaterima elektro i mašinskog održavanja, manipulantima u prehrambenoj proizvodnji i administrativnim radnici. Na sajam zapošljavanja upućeno je 844 nezaposleno lice.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović obišao je ovaj sajam sa direktorkom NSZ Sonjom Mirić Mladenović, gde je nakon obilaska istakao da na evidenciji NSZ trenutno ima oko 3000 sugrađana, a da je u prošloj kalendarskoj godini smanjen broj nezaposlenih za 677 lica, dok je u periodu septembar 2022. septembar 2023. zaposleno oko 700 lica.

Pavlović je najavio da će Grad u narednom periodu nastaviti sa smanjenjem broja nezaposlenih otvaranjem novih proizvodnih pogona kroz formiranje Nove industrijske zone od 35 hektara i da očekuje da će ovi uslovi omogućiti otvaranje novih proizvodnih pogona koji će zaposliti naše sugrađana.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI