Broj građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” prešao je brojku od jednog miliona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodaju da je u novom ciklusu skenirano više od 260 miliona računa, kao i da svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu.

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, prešao je magičnu brojku od jednog miliona, a, kako navode iz Vlade, kada se tome dodaju i članovi porodice koji skupljaju račune – taj broj je i mnogo veći.

“Od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi, što je neverovatno dobar odziv i govori o izuzetno visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, imajući u vidu da je ovo prvo “digitalno” izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvataju digitalizaciju.

“Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad – građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa. Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade Republike Srbije i NALED-a zahvaljuju svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.

“Uvereni smo da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini”, dodaje se u saopštenju.

Preostala još tri izvlačenja za šest stanova

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže kju-ar kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu. Izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Aplikacija Uzmi račun i pobedi, koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija, potpuno je besplatna za korišćenje i može se lako preuzeti preko mobilnog telefona. Od drugog kruga dodatno je unapređen skener računa, pa je tako učešće u nagradnoj igri dodatno olakšano.

“Pozivamo sve građane koji to još uvek nisu učinili, da instaliraju aplikaciju i skeniraju račune – jer tako ne samo da imaju šansu da osvoje stan, već daju važan doprinos zdravoj ekonomiji i društvu. Jer baš kao što kaže dugogodišnji slogan nagradne igre – svi dobijaju kada siva ekonomija gubi”, navode iz Vlade.

KOMENTARIŠI