Poseta šefa misije Saveta Evrope i finskog ambasadora u Turiji

Poseta šefa misije Saveta Evrope i finskog ambasadora u Turiji

Povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Saveta Evrope, Osnovnu školu u Turiji u četvrtak su posetili šef misije Saveta Evrope u Beogradu, gospodin Tobias Flesenkemper, njegova ekselencija ambasador Finske u Republici Srbiji Perti Ikonen, kao i predstavnik Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Kristijan Rajković.

Prilikom posete, gosti su školi donirali veći broj knjiga i otvorili biblioteku Saveta Evrope.

Otvaranju biblioteke prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rukovodilac Školske uprave Požarevac, Veliša Joksimović, prosvetni savetnik Draško Grujić, kao i predstavnici lokalne samouprave, predsednica Skupštine opštine Kučevo, Mica Lukić Radenković i član Opštinskog veća Davor Stanojević.

Foto: E Kučevo

Tokom posete, delegacija je obišla školu i bliže se upoznala sa aktivnostima koje škola sprovodi u cilju podsticanja demokratske kulture u školama i razvijanju demokratskih kompetencija.

Učenici škole u Turiji su za ovu priliku pripremili prigodan program na engleskom jeziku, koji je bio zamišljen kao zasedanje Saveta Evrope na temu obrazovnih sistema zemalja članica.

Na kraju posete, ambasador Finske i šef misije Saveta Evrope izrazili su veliko zadovoljstvo što su danas bili u prilici da posete našu školu,koja se po njihovom mišljenju izdvaja po razvoju i napretku demokratske kulture. Ujedno su iskazali zainteresovanost za nastavak saradnje na budućim projektima.

KOMENTARIŠI