Foto: Urban City // I.P.

Budući poslanici Narodne skupštine sa liste Demokratske stranke u novom skupštinskom sazivu, posetili su juče sedište DS-a u Požarevcu.

Izjavili su da im je cilj borba za javni interes, pa i građana Požarevca, kao i celom Braničevskom okrugu. Žele da se upoznaju sa problemima Požarevljana, kao i okolnih mesta.

„Zato smo danas i ovde da čujemo naše kolege iz odbora u Požarevcu, šta su ovde specifični problemi“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik DS, Zoran Lutovac.

Takođe, Zoran Lutovac je izjavio je da je jedan od razloga ove posete i priprema za naredne izbore 2024. godine, međutim, kako ističe, oni mogu uvek da se održe, iznenadno, čak i u narednih 6 meseci…

Foto: Urban City // I.P.

Prisutan je bio i budući narodni poslanik profesor Branimir Jovančićević, koji je inače podpredsednik DS-, ali kako je i sam pomenuo smatra da ni mi prisutni, kao ni javnost verovatno to i ne zna, zbog slabe, čak nikakve zastupljenosti u medijima. Zamolio nas je da se ne ljutimo, kao građani Požarevca, ali da mora istaći da je samo 1 km hodao kroz grad, i ugledao ogromnu količine prljavštine i djubreta, a da je to velika šteta, s obzirom na to da imamo prelep park i divne zgrade. Urban city je juče pisao o tome.

Predsednik stranke Zoran Lutovac stao je u odbranu grada, opravdajući time da su osmaci proslavili poslednji dan škole…

Tatjana Manojlović kaže da je upoznata sa problemima, kao i da je veoma razočarana time što niko nema podršku Javnog servisa u isticanju problema, kao i da u redovima novinara ne vidi nikog od bivših kolega iz RTS-a, kako je javni servis sve samo ne javni. Prokomentarisala je takodje i ogroman rast cena, kako je bas istog jutra razgovarala sa svojom majkom o poskupljenju ogreva i kako zeli da se zalaze za rešenje problema običnih građana, sto je i ona sama kao i njena porodica.

Takodje Zoran Lutivac nadovezao se na to i istakao da oni nisu samo političari, da su oni ljudi sa svojim poslovima, karijerama, da oduvek imaju svoju platu i da im je cilj borba za javni interes, a ne pojedinaca. Da je svestan toga da je DS imao svoju priliku, da su se i unutar stanke dešavale na baš tako dobre stvari, ali takođe da je u njihovim redovima nekoliko redovnih profesora na fakultetima, velikih stručnjaka, ali da ne želi da se oslone na staru slavu, vec da iskoriste 10 poslaničkih mesta i grupu za konkretne ciljeve.

Srđan Milivojević kaže da će svih 10 poslanika DS postavljati pitanja i učestvovati u radu skupštine, da trenutno rade na pripremi zakona o povratku penzija, i da će svega dva minuta od verifikovanja mandata i polaganja zakletve sići u pisarnicu Narodne skupštine i predati predlog zakona.

Podsetio je na to da su penzije „protivpravno oduzete“ u periodu od 1.12.2012. do 1.12.2016.godine i da penzioneri ne žele pomoć po potrebi u vidu milostinje od 100€.

KOMENTARIŠI