Postavljen kamen temeljac, proširuje se Dom učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu

Postavljen kamen temeljac, proširuje se Dom učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu

Foto: Urban City / I.P.

Danas, 3. februara, na prostoru Doma za učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ na Tulbi, postavljen je kamen temeljac za dogradnju Doma za učenike.

Kamen temeljac postavili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović.

Foto: Urban City

Vrednost građevinskih radova je preko 930.000 evra. Ova investicija se realizuje preko Ministarstva prosvete, a radove će izvoditi Jugogradnja i GK. Rok za završetak radova je 31. oktobar.

Foto: Urban City

Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa Domom učenika “Sonja Marinković” u Požarevcu podsetio je između ostalog na istorijat ove ustanove. Dom učenika počeo je sa radom 1995. godine, a kapacitet na početku bio je 96 učenika. Đački restoran počeo je sa radom pre 20 godina, a do 2001. učenici su se hranili u restoranu “Tulba”.

Foto: Urban City

Proširenjem kapaciteta stvoriće se mogućnost da se postojeći smeštajni kapacitet poveća sa 177 na 217 mesta, rekao je između ostalog Vukašinović. Dom će dobiti novu kuhinju po najvišim standardima, recepciju, zajednički hol, ostavu, čajnu kuhinju, ostavu za muzičke instrumente,… Rekonstrukcijom smeštajnog kapaciteta dobiće se prostor za još 40 učenika koji će biti smešteni u 11 soba.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je između ostalog da se sa ovom investicijom neće završiti ulaganja na ovom prostoru.

Foto: Urban City

Kao gradonačelnik, ali i kao Požarevljanin ponosan sam što je naš grad kao jedan u Srbiji koji može poslužiti kao primer uspeha naše države na ovom polju, naglasio je Pavlović i dodao da je nekoliko škola sa naše teritorije iako su na starim temeljima dovedeno do stanja kada ih je gotovo nemoguće prepoznati i pomisliti da nisu tek sagrađene. Grad Požarevac je deo zemljišta od 2,5ha preneo u vlasništvo Republike Srbije.

Foto: Urban City

Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekao je da je današnji dan kruna svega što je rađeno u prošlosti u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi koja ima bogatu istoriju i da je pokazatelj kako i na koji način je moguće ostvariti uspeh uz skromne mogućnosti.

KOMENTARIŠI