Foto: Urban City / V.V. // ustupljena fotografija

Kolektivni ugovor su potpisali ispred Grada Požarevca gradonačelnik Saša Pavlović, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ Tanja Lončar, Sindikalne organizacije Dečijeg vrtića „Ljubica Vrebalov“ sa predsednicom Slađanom Janković i Sindikat Nezavisnost PU „Ljubica Vrebalov“ na čelu sa Milicom Branković Ilić.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je ovo je jako bitan trenutak za sve zaposlene u PU „Ljubica Vrebalov“, jer potpisivanjem ugovora stvaraju se još bolji uslovi rada, tačnije pravni osnov za bolje uslove. On je još dodao da nije bilo objekta koji nisu sanirani ili pokrenute neke značajne rekonstrukcije, i da smo svi svedoci da se godinama unazad ulaže u same ustanove. Pored toga, grad se trudio da poveća kapacitete i privatnih dečijih ustanova i da sada imamo privatne ustanove koje imaju iste uslove kao i PU „Ljubica Vrebalov“.

„U PU „Ljubica Vrebalov“ je zaspoleno 320 vaspitača, medicinskih sestara, tehničkog osoblja kao i zaposlenih u administraciji. Današnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora su zaposlenima data veća prava iz radnog odnosa, što je od velikog značaja, imajući u vidu da je naša osnovna delatnost vaspitno-obrazovni rad sa decom našeg grada od jedne godine do njihovog polaska u školu.“ – izjavila je direktorka PU „Ljubica Vrebalov“, Tanja Lončar i iskazala zahvalnost kako gradonačelniku Požarevca i Gradu Požarevcu, tako i predstavnicima sindikata na saradnji u ovom procesu.

Slađana Janković predsednica Sindikalne organizacije PU “Ljubica Vrebalov” rekla je da kolektivni ugovor nosi male, ali za zaposlene u vrtiću značajne promene, na primer povećan je broj godina jubilarne nagrade što u praksi mnogo znači. Sve ono što jedan republički kolektivni ugovor podrazumeva u Požarevcu su dobili i još za nijansu bolje.

U protekle četiri godine imali smo sjajnu saradnju sa PU „Ljubica Vrebalov“, tako da se nadam da ćemo i u naredne četiri godine, koliko traje ovaj ugovor, imati izuzetnu saradnju:“ rekla je Milica Branković Ivić, predstavnica Sindikata Nezavisnost.

KOMENTARIŠI