Potpisan prvi ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom u Požarevcu, mesta za više...

Potpisan prvi ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom u Požarevcu, mesta za više od sto mališana

U četvrtak, 21. novembra potpisan je sporazum o saradnji između Gradske uprave, PU Ljubica Vrebalov i privatne PU „Zdravo dete“. Nakon potpisivanja ugovora rukovodstvo grada obišlo je vrtić „Zdravo dete“ u ulici Miodraga Markovića.

Potpisivanjem ovog sporazuma obezbeđen je smeštaj za još 110 deteta koja su na listi čekanja za upis u vrtić. Roditelji će imati sve druge benificije oko upisa kao i predškoškolskoj ustanovi “Ljubica Vrebalov”.

“Osnovni razlog je taj što smo ovim subvencionisanjem privatnog sektora prepolovili listu čekanja. Takođe je bitno da u isto vreme taj privatni sektor podstičemo i posredno utičemo na njegov razvoj i otvaranje novih radnih mesta. Potpisanim sporazumom utvrdili smo način na koji roditelji, odnosno zakonski zastupnici, mogu ostvariti pravo na naknadu dela troškova boravka njihove dece u PU „Zdravo dete“, rekao je načelnik Gradske uprave, Aleksandar Simonović.

Član gradskog veća za resor prosvete Tomica Stojanović  je ovom prilikom rekao da je nakon potpisivanja ovog sporazuma grad u pregovorima sa još jednim privatnim vrtićem.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je prilikom obilaska da ovaj privatni vrtić nije konkurencija državnom, već da je najvažnije da sva deca budu smeštena u vrtiće i da im se obezbede najbolji mogući uslovi i kadrovi, a posebno je naglasio da je dvanaest ljudi našlo posao.

Sve informacije oko upisa u ovu ustanovu roditelji mogu dobiti na sajtu vrtića zdravo dete ili lično u PU “Ljubica Vrebalov”, kao i u Gradskoj upravi u sobi broj 12 u Odeljenju za  društvene delatnosti.

KOMENTARIŠI