Potvrđena optužnica u Požarevcu zbog pokušaja preuzimanja restorana

Potvrđena optužnica u Požarevcu zbog pokušaja preuzimanja restorana

Foto: Urban City / B.P.

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu protiv inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidara Stolića (36) i još dvojice osumnjičenih koji su prinudom pokušali da preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina u septembru prošle godine.

Pored Stolića, za krivično delo prinuda u pokušaju terete se i Beograđanin Slađan Konstantinović i pripadnik BIA M.K.

Na rešenje krivičnog vanpretresnog veća požarevačkog Višeg suda o potvrđivanju optužnice, odbrana optuženih je izjavila žalbu, rekla je za Tanjug portparol suda Gordana Vidojković. O žalbi odluku treba da donese Apelacioni sud u Kragujevcu.

Stoliću je 2. februara počelo suđenje pred Specijalnim sudom povodom optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacija o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Krivična dela je negirao i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu. On se brani sa slobode, a zajedno sa njim u tom postupku optužen je i Filip Golubović, kojem je, prema optužnici, kao pripadniku Belivukove grupe Stolić dostavljao tražene informacije.

Golubović je od 11. marta na izdržavanju kazne zatvora u Požarevcu, zbog drugog krivičnog dela.

Stolić je bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca. Zbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra, a krajem decembra mu je ukinut pritvor.

KOMENTARIŠI