Potvrđena presuda Višeg suda u Požarevcu: 30 godina za teško ubistvo, majku...

Potvrđena presuda Višeg suda u Požarevcu: 30 godina za teško ubistvo, majku pretukao pa ZADAVIO!

Od samog početka, policija je sumnjala na optuženog, jer ga je majka više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici, zbog kojeg je jedno vreme proveo u zatvoru

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Saša Nikolić (43) osuđen na 30 godina zatvora za teško ubistvo svoje majke, izvršeno 7. oktobra 2016. godine.

Za delo za koje se optuženi teretio, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Iako je tražilo maksimalnu kaznu, Više javno tužilaštvo nije uložilo žalbu na prvostepenu presudu, već je to učinio branilac optuženog, pišu Novosti.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, Nikolić je majku pretukao i zadavio rukama u njihovoj porodičnoj kući, u kojoj je kasnije izbio požar.

Prilikom intervencije, vatrogasci su u jednoj od soba zatekli Gordanino beživotno telo. Iako se sumnjalo da je požar podmetnuo optuženi radi uništenja tragova zločina, za to nije bilo dovoljno dokaza, pa ga optužnica za to delo nije ni teretila.

Nalazi obdukcije pokazali su da je Gordana imala dva slomljena rebra, ali da u plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara.

Od samog početka, policija je sumnjala na optuženog, jer ga je majka više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici, zbog kojeg je jedno vreme proveo u zatvoru.

KOMENTARIŠI