Foto: Urban City // B.P.

Urban City proveravao je jutros benzinske pumpe u Požarevcu. Traži se litar goriva više.

Duh 90-ih osetio se jutros u Požarevcu, bar kada su u pitanju redovi za gorivo. Povećana je tražnja za benzinom i dizelom zbog jučerašnjih širenja informacija na društvenim mrežama o ograničenju kupovine. Urban City saznaje  i da pojedine pumpe u okolini Požarevca ne toče gorivo do 14. marta, jer kako kažu, ne isplati im se da prodaju po nižoj ceni nego što ga nabavljaju. Oko 10 časova deo Sinđelićeve ulice od Kneza Lazara do Nemanjine bio je blokiran zbog vozača koji su čekali na “maloj pumpi”.

Goriva svih vrsta za sada ima dovoljno.

Foto: Urban City // B.P.

NIS: Nema ograničenja prilikom kupovine goriva

Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna i ne postoje ograničenja u kupovini goriva, saopštila je Naftna industrija Srbije, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama prilikom kupovine naftnih derivata.

Naftna industrija Srbije saopštila je da je snabdevenost lanca benzinskih stanica redovna i da Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja.

“Na benzinskim stanicama NIS-a, koje čine najveću maloprodajnu mrežu u Republici Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva. Štaviše, NIS je obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje”, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je u Rafineriji nafte Pančevo u 2021. godini ostvaren rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i da je NIS spreman da odgovori na potrebe tržišta.

“I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Republici Srbiji”, poručuju iz kompanije.

Da podetimo, Vlada Srbije je sinoć, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema u snabdevanju naftnim derivatima.

“Svega ima u dovoljnim količinama, tako da neko namerno širi paniku”, saopštila je Vlada Srbije.

KOMENTARIŠI