Foto: Urban City

U Srbiji će danas biti osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva (od minus 4 do 0 stepeni Celzijusa) i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

Vreme će biti oblačno, na severozapadu i na planinama sa snegom uz stvaranje manjeg, a na planinama iz povećanje postojećeg snežnog pokrivača. Na istoku će padati i kiša i sneg, a u centralnim i južnim krajevima kiša koja će uveče i tokom noći prelaziti u susnežicu i sneg. U Banatu, Sremu, Mačvi i Timočkoj Krajini očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu. Vetar će biti slab i umeren, na severu Srbije severnih pravaca, u ostalom delu južni i jugoistočni, a na jugu Banata povremeno i jak, uveče u celoj zemlji u skretanju na severozapadni pravac i slabljenju. Najniža temperatura od minus 3, na severu, do 7 stepeni Celzijusa na jugu, a najviša dnevna od 0, na severu i u Timočkoj Krajini, do 10 stepeni Celzijusa koliko će biti u južnim krajevima.

Foto: AccuWeather

U Požarevcu će biti oblačno i hladno, tokom dana povremeno sa kišom, koja će uveče i noću prelaziti u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatra 0, a najviša dnevna oko 6 stepeni Celzijusa.

KOMENTARIŠI