Proizvodnja uglja na površinskom kopu „Drmno“ tokom zimskog perioda bila je stabilna, kontinuirana i predvidiva, kaže Dragoslav Slavković, direktor Direkcije za proizvodnju uglja.

− Uz velike napore zaposlenih, ostvaren je dobar nivo proizvodnje uglja koji je iznad planskog za nekoliko procenata. Međutim, kada je reč o proizvodnji otkrivke, zbog loših vremenskih uslova tokom zimskog perioda, velikog broja neplanskih zastoja na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji, kao i zbog produženog remonta bagera SRs 2000/1, ona je manja od planirane – objasnio je Slavković.

Dragoslav Slavković, Foto: Energija Kostolac

On objašnjava da je bager visokog kapaciteta pola godine bio van proizvodnje zbog kapitalne opravke.

− Zamenjen je reduktor radnog točka, postavljene su nove kabine bagerista, kompletno je rekonstruisan sistem pogona i upravljanja, obavljen je i niz drugih važnih poslova. Potrudićemo se da u narednom periodu nadoknadimo proizvodnju od pet miliona kubika otkrivke. Od 1. aprila počela je remontna sezona na kopu „Drmno“ koja će biti iskorišćena za povećanje tehničke pouzdanosti i ispravnosti osnovne rudarske mehanizacije, čime se stvaraju uslovi za podizanje vremenskog iskorišćenja rada osnovne rudarske mehanizacije – rekao je Slavković.

KOMENTARIŠI