POŽAREVAC POD SNEGOM: Ovo je detaljno stanje na putevima u Požarevcu i...

POŽAREVAC POD SNEGOM: Ovo je detaljno stanje na putevima u Požarevcu i okolini!

Požarevljani su ovog jutra pored smanjenog kapaciteta dlajinskog grejanja zatekli zavejane automobile, dvorišta, radnje,...

Foto: Urban City

Zbog obilnih snežnih padavina u skoro svim delovima zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, a saobraćaj je usporen i otežan.

Foto: Urban City

Crveni meteo alarm znači da su prognozirane veoma opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Foto: Urban City

Sneg u većem delu zemlje pada više od 24 sata, a u pojedinim mestima dostigao je visinu od 40, pa i do 70 centimetara.

Foto: Urban City

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 26.01.2019.g. u 9:46 časova, sledeće:

I B-33, veza sa državnim putem A1 – Požarevac – Kučevo – Majdanpek, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm,

Foto: Urban City

II A-159, Požarevac – Kostolac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm,

Foto: Urban City

II A-161, Salakovac – Malo Crniće – Petrovac na Mlavi, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm,

Foto: Urban City

II A-147, Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Jovana Šerbanovića) – Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Melnički put), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Foto: Urban City

Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji , Bačke, Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Pančeva, Požarevca, Požege, Rume, Subotice, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina. Preporučuje se oprezna vožnja!

Foto: Urban City

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Pančeva, Požarevca, Požege, Rume, Subotice, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina. Preporučuje se oprezna vožnja!

Foto: Urban City

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Rume, Subotice, Užica, Vranja, Zaječara, Zrenjanina. Preporučuje se oprezna vožnja!

Foto: Urban City

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Foto: Urban City

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Foto: Urban City

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI