Turistička organizacija grada Požarevca predstavlja svoju ponudu na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 20. do 23. februara, a glavna tema prezentacije je Arheološki park Viminacijum sa svojim Avantura parkom.

 

Prisutne je prvo pozdravio v.d. direktora Turističke organizacije Grada Požarevca Vasilije Baldić koji je rekao da je Viminacijum ove godine u fokusu ponude pre svega zbog projekta koji je u izradi, a odnosi se na definisanje Puta rimskih careva.

Vasilije Baldić

„Ovaj projekat dobija na značaju pre svega zbog ugovora koji je juče predsednik Aleksandar Vučić potpisao sa Nemačkom razvojnom agencijom GIZ o donaciji 16,6 miliona evra za kulturne i turističke projekte u Podunavlju i istočnoj Srbiji“, rekao je Baldić.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je pozdravljajući goste pozvao sve one koji nisu bili u Požarevcu da dođu i da ga posete:

Bane Spasović

”Uveren sam da će vam naredni dani i ovaj štand Turističke organizacije grada Požarevca dati mnogo razloga da to i učinite. Fokus koji je poslednjih nekoliko godina grad stavio na turizam, pored ulaganja u infrastrukturu, doneo je početne rezultate koje želimo još više da unapredimo. Beogradski sajam turizma, kao jedan od najznačajnijih u ovom delu Evrope, doneo nam je prezentaciju prirodnih lepota Požarevca i okoline, ali i promociju značajnih ličnosti i događaja na koje smo svi ponosni. Ove godine, podsećajući i na ostale znamenitosti, akcenat stavljamo na Viminacijum i istorijski period kada je on bio na svom vrhuncu. Zahvaljujući timu na čijem je čelu dr Miomir Korać, ovaj arheološki park je pred očima posetioca gotovo oživeo, prikazujući kako su živeli, radili i borili se tadašnji stanovnici. Predstavljanjem na ovom sajmu želimo sve vas da privolimo da obiđete i one manje poznate delove našeg kraja za koje smatramo da ćete zavoleti na prvi pogled.”

Profesor dr Miomir Korać

Profesor dr Miomir Korać je pohvalio izgled štanda i način na koji se prezentuje turistička ponuda Grada Požarevca. On je rekao da je Viminacijum proglašen za jedan od 10 najboljih arheoloških parkova u Evropi. Predstavio je i brojne sadržaje koje ima Viminacijum sa posebnim akcentom na avantura park koji je jedinstven ne samo u Srbiji već i u regionu.

Prezentaciju turističkih potencijala Požarevca upotpunila je i grupa Talija koja je izvela predstavu u kojoj su učestvovali glumci obučeni kao legionari i varvari, što je upotpunilo kompletni doživljaj prezentacije turističke organizacije.

KOMENTARIŠI